hemma

vi är hemma igen. och har varit så i lite drygt en vecka. lite segt med lång restid hem bara men annars inga problem. fick sitta vid nödutgången mellan peking och doha.. något som jag av någon anledning gärna försökt undvika tidigare. varför vet jag inte. skulle det hända nåt kommer man ju ut först liksom. dessutom har man ju värsta benutrymmet. benen rakt fram helt utsäckta. skitskönt!!
jaja.
men vi är hemma och det känns bra. har hunnit jobba hela veckan också. ingen rast ingen ro. men det känns bra att göra nån nytta också.


ville mest visa att vi är hemma. hela och välbehållna.
om nån fortfarande läser...

oj oj oj


nu sitter vi här. eller ja, johan går och plockar lite. (jag gick och plockade nyss när han satt här...) näääästan allt är i resväskorna. blir ompacking imorgon. tror de kommer väga lite för mycket bara. hoppas incheckningstanterna är snälla i så fall. 420kr/kg övervikt är ju så där lagom kul. men det ska nog gå bra. så mycket kan det inte vara och om rebecca klarade av att prata bort ungefär 15kg och så ska det nog gå bra för oss också.

ikväll väntar 'all you can eat- sushi' och utgång på mix. och imorgon slö-dag i skolan. några sista inköp. ompackning. sen säga hejdå till peking för den här gången. konstigt konstigt....


morsning korsning

jihooo

över helgen så har tydligen mina kära klasskamrater ändrat sig så det blir prov på onsdag istället. drygt bara att Chen inte kommer imorgon, så vi får vikarie.
kanske blir till att plugga hemma imorgon, klarar inte av läraren vi hade en dag förra veckan. drygare människa får man leta efter. länge. och eftersom vi kaaanske ska ha henne imorgon så kanske jag går dit om jag eventuellt har nåt problem med grammatiken som absolut inte kan lösas varken på egen hand eller över telefon med hjälp av tamara...  annars stannar jag hemma. eller möter upp tamara på starbucks kanske. men jag tror att jag har hyfsad koll på grammatiken. mest att komma ihåg hur man skriver tecken som jag har problem med. läsa går rätt bra men att försöka skriva dem själv är en annan femma. jaja.
ska väl sätta igång med pluggandet strax. har slöat här framför datorn sen lunchen.
jo, men visst ja. det som orsakar dagens glädjerop är ju att eftersom vi har provet på onsdag så blir det tårta och film på torsdag. senaste bruce lee. läraren som föreslog lustigt nog. och så blir nog Chens dotter med också. världens sötaste. 2 år!



adieu.

krumelur-ritande å genesis


har tagit en paus i pluggandet. eller krumelur-ritandet som jag väljer att kalla det just nu. känns inte som att några av tecknena fastnar så det uppfattas mest som klotter. så jag tog en paus.
men genesis lyssnar jag fortfarande på. som jag gjort en stund nu. jag har förresten en fråga angående det. kanske lite riktad till pappa. dels för att det är av honom jag fått musiken men också eftersom det handlar om låten som jag "lekte" rocky balboa till på konserten i hamburg (öppningslåten, och jag kom från sista toalettbesöket. uppför läktaren, två steg i taget med fullt strålkastarljus i ryggen och introt till denna låt!!). det är så att jag har den låten två gånger, med två olika namn.... heter den behind the lines? eller duke?

jaja. inget viktigt. upptäckte det för någon vecka sen och har inte kommit mig för att fråga men nu när jag ändå skrev om genesis så kunde jag ju passa på...


annars så börjar det kännas lite att vi ska åka hem snart. sista lördagen igår. hot pot åt vi och sen gick vi ut. inte för att utgången blev nån succé. väldigt avslaget. men men.
på onsdag kommer i alla fall landlorden hit. vi får tillbaka depositionen som vi räknat med vilket känns bra. var lite orolig ett tag. fast ja, än är det ju inte klart. man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken (eller hur är det man säger), det borde bli kinas landsmotto.
sen sover vi en natt hos adde. blir i alla fall en natt då han inte behöver känna sig så ensam. rebecca är ju uppe i sälen och jobbar nu.. sen har vi sista provet på torsdagen. blä. jag, JJ och ronald försökte få det på onsdag så vi kunde äta tårta och titta på kinesisk film hela torsdagen istället men de andra ville repetera grammatik en dag extra så vi blev nedröstade. johans klass borde också ha prov nån av dagarna.... lite kul är det. johan bytte klass för att våran gick lite för fort fram. nu ligger de ett halvt kapitel före oss. de har jobbat in 3 veckor.

långt inlägg idag. undermedvetet trick för att slippa återgå till krumelurerna?? haha. kanske.


får se vad som händer senare idag. johan har varit iväg och kollat på snowboardtävling idag. inte hemma än. får se när han kommer hem och grabbarna gjort upp några planer eller om det blir att begrava näsan i skolboken hela kvällen också. skulle behövas.
det återstår att se.



ha en trevlig arbetsvecka, så ses vi när den är slut!!

tokjoanna svarar

haha... jo, jag saknar er också!!
men som sagt, snart är jag hemma igen och det står väl inte på förrän ni fått nog igen...!

att hälsa till ALLA hinner jag nog inte på den veckan vi har kvar men jag ska försöka hinna med så många kineser som möjligt. jag lovar. jag ska hälsa från dig, Per, speciellt. de kanske kommer titta på mig lite konstigt men det brukar ju ni också göra när jag säger en massa dumt så det blir väl som vanligt!

en punkt på listan avklarad

fråga mig inte hur men vi har just postat hem 28 kg...
en massa av våra kläder, en del skor och några böcker. så jag hoppas verkligen att vi inte får några större problem med att packa ihop det vi har kvar. skulle vara skönt att för en gångs skull slippa oroa sig för att ha en massa kg i övervikt när man kommer till flygplatsen.
10 dagar kvar. hoppas att det inte tar alltför lång tid för våra grejer att komma hem bara....

förresten så finns det två typer av kineser.
den ena typen är de som försöker sälja saker, då är tjejerna på turistmarknaderna värst. försöker sälja grejer för 7 gånger mer än vad de egentligen kostar. alltså de kineser som försöker krama ur dig alla pengar du har
sen finns det de kineser som verkligen inte tycker att du ska betala en massa för det ena eller det andra. som på posten. hon som jobbade där undrade hur vi skulle skicka det. med flyg, sa vi. men det är dyrt, tyckte hon. men eftersom vi inte riktigt vill vänta tre månader så får det bli så, sa vi. okej då. och så började vi skriva adresslapparna och när första var kvar ställde hon det på vågen och visade hur mycket det skulle kosta. vill ni fortfarande skicka med flyg? omtänksamt.


så nu börjar det kännas lite att vi ska hem. nästa vecka! galet ju. det får dock gärna bli lite mildare väder tills vi kommer hem. så man kan vara ute och njuta av att man kommit hem.

jaja. får räcka som dagens uppdatering.


hej på er!

2009


jaha ja. nytt år. men precis som med jul så kändes det inte alls som nyårsafton. kineserna firar ju inte nyår förrän den 26 januari.
jag, johan och thomas åt i alla fall tacos och umgicks lite. precis innan tolv var hans flickvän, susu, och hennes kompis på väg så vi gick ut och mötte dem och tänkte att vi kunde skåla lite utomhus.... har nog aldrig känts så ensamt på nyårsskålen... vi hörde typ två raket men såg inget. s¨vi stod där 5 personer och skålade medan några andra kineser promenerade förbi och tittade lite konstigt på oss. vi gick in igen relativt fort.
vi var kvar här hos oss tills klockan var 4 nånting. då drog vi iväg till bargatorna... men konstigt nog så var det mesta stängt eller stängde precis när vi kommit dit. lite trist. men men. vi var rätt trötta i alla fall och hade väl egentligen inte siktet inställt på att festa loss utan mest kolla läget.

vi hade i alla fall en trevlig kväll. och morgon. jag ringde och önskade mamma, pappa och lillasysyter gott nytt år också. innan jag gick och la mig! klockan var nog närmare 8 innan jag sov. men som sagt, en trevlig kväll hade vi.

RSS 2.0