Ja, hallå ja!

Tjabba, tjena, hallå! 
Nu blir det lite maskulin skrivning den här gången! 
Vi är fortfarande lite förbannade för att vi inte har fått internet än.. har snart gått 3 veckor...  
Man börjar märka mer och mer för var dag som går att det verkligen inte är en myt att jorden är rund och att saker och ting inte fungerar lika här borta som det brukar göra hemma! Går inte riktigt att beskriva... men jag har några roliga saker som kommer få er att häpna! =)

Just nu sitter vi på ett jättemysigt franskt cafe där vi brukar hålla till när vi pluggar efter skolan. Gratis trådlöst internet och riktigt goda pannkakor med choklad och banan!
Vi har prov i morgon... Usch.. Hoppas det kommer gå bra! Jag har haft lite svårt att få in alla dessa tecken i huvudet! Vi har lärt oss ca 100 olika tecken de första 4 veckorna men jag tror det kommer gå bra... Återstår att se. Går det dåligt på provet så har vi ganska mycket ledig tid nästa vecka för då är det nationaldagsfirande här i kina! Skola på måndag och tisdag sen ledigt resten! 

Jäklar!!! Nu håller batteriet i datorn på att lägga av! Måste avsluta!

Hoppas allt är bra med alla där hemma! Vi har det iaf grymt här borta!

Ses på bloggen senare!

// Wang Han (mitt kinesiska namn jag fick av läraren, nice va?! Wang = Kung och Han = Flod... aja, det låter coolt iaf! haha

HEJ HEJ!



från inte så bra till urusla...

men vi har ju faktiskt inget internet hemma än.... först blev det miss i kommunikationen och nu svarar inte vår agent i telefon. får väl ringa igen bara...


börjar bli svårt i skolan nu också. en himla massa tecken att hålla reda på. men det är kul ändå. mest när man faktiskt förstår vad folk säger ibland.  ska ha test nån gång den här veckan. på de 6 första kapitlen. får se hur det går då.

mer då.... bläää... det har ju hänt så mycket sen sist så jag vet inte var jag ska börja...


födelsedag har ju hunnit firas så klart!! en annan har ju fyllt 23! och alla bara lurades hela dagen... nån stängde av alarmet på morgonen (fast jag vaknar ju alltid supertidigt på min dag så det hjälpte inte men jag låtsades sova..) sen skulle vi iväg och äta frukost och sen på zoo. 
men det blev inte alls frukost ute..... adde och rebecca kom till oss istället, jag började ju undra när johan började koka 6 ägg trots att vi skulle ut och äta......
sen skulle vi inte på zoo utan till Happy Valley som är ett näjesfält!! fast det regnade och då stänger alla attraktioner där så det blev zoo iaf. men jag gillar zoo så det blev lika bra... happy valley en annan gång..
på kvällen blev det sushi på en av Beijings bästa sushirestauranger... mums!! riktigt gott. sen utgång. och sist de obligatoriska kycklingvingarna om man är i krokarna runt 3.3
Bra dag!! Xiexie!

jobba ska jag. 8 oktober åker jag till hanoi. sen följer två veckor som färdledare i vietnam och kambodja. riktigt kul ska det bli. sen när de två veckorna är över ska jag och Johan mötas upp i Hong Kong.


annars börjar vi känna oss ganska hemma här. i alla fall i vårt lilla hörn av Beijing...  vi pluggar, äter ute, åker taxi, köper dvd-kopior i små butiker där man får gå bakom bokhyllor, prutar ner väskor från 1 800 till 100 yuan...  och visst ja... vi åker moppe!! vi har ju köpt elmoppe. skitkul att köra... det blir lite slagsmål om vems tur det är ibland...


väldigt informativt inlägg... vi ska som sagt ringa agenten igen och förhoppningsvis får vi snart internet hemma....

en sak till ju... när vi var på sushirestaurangen på min födelsedag så åt jag och johan både manet och bläckfisk.... man blir konstig i kina..!!


hej så länge då!!

vi är inte så bra

... på att uppdatera bloggen...

kinesiska är vi bättre på. eller ja. det ska nog gå att lära sig. ohyggligt svårt. känns lite som bild lektion när vi sitter där i klassrummet. och lite kör kanske också... i förrgår satt vi tex och sa fan högt och tydligt i en massa olika toner. på lärarens initiativ.
det går i alla fall ganska bra. mkt pluggande men det är kul också. skillnad på att sitta hemma i sverige och plugga språk jämfört med att vara på plats. man blir ju lite mer peppad av att ha språket runt sig hela tiden.


sen sist då....

MYCKET!!

en hel del studerande. och mer blir det i helgen. ingen rast ingen ro.
sen har vi tittat på lägenheter också. tittade på fyra stycken innan vi hittade Den. helt nytt, ingen har bott där. fin fint är det. VI HAR KODLÅS PÅ DÖRREN JU!!! haha. fast det är bara ett sovrum så det kanske blir lite trångbott när alla ni där hemma kommer och hälsar på... det räknar vi kallt med...
bilder på vår lilla lya kommer senare...

är hemma hos rebecca nu och hämtar kläder och grejer. i lägenheten står redan shoppingkassarna med diverse husgeråd (lägenheten är redan möblerad, med snygga möbler för ovanlighetens skull här borta i china). och det är ju inte vilka shoppingkassar som helst. en vecka har vi varit här men vi har redan hunnit äta köttbullar med gräddsås!!!!

IKEA!!!!!!

sjukt stort var det. och kräftor fanns det t o m. och  Leksandsbröd! och Kalles kaviar. och Bilar. och Kexchoklad. Så vi klarar oss fint här borta.
Vi hade egentligen tänkt åka till fejk-IKEA men taxin vi hoppade in i visste inte var det var...  (för den som gillar att märka ord; 1. vi hoppade inte in i taxin, typ höger bakskärm utan vi satte oss i den. 2. chauffören visste inte....)
det blev nog trevligare på riktiga IKEA.


jaja... nu får jag inte skriva nå mer. det är sent och vi har grejer att packa upp... får se när vi får internet... imorgon kanske.


zai jian!   (hei dou!)


RSS 2.0