tillbaka i beijing

ja hallå!

då var jag också tillbaka i beijing då. tillbaka i höstvädret!! jippi. kanske är tur att jag är långt bort så ingen kan slå mig för att jag nobbar 30 graders värme... men men. saknar den svenska hösten om nåt. även om det börjar likna vinter vid det här laget kanske.

resan gick i alla fall bra. en jättetrevlig grupp, alla äldre och väldigt beresta. mest avundsjuk blev jag på paret som åkt lastfartyg till sydamerika nån gång i slutet på 50-talet tror jag. skulle vara en upplevelse!!
kan absolut tänka mig att göra fler resor.

och kinesiskan lyckades jag hinna med också. lite halvt. blev mycket i helgen men jag var inte långt efter så det känns bra.
på tal om kinesiska så måste ola p få en liten applåd för sin kommentar i senaste inlägget!! haha. skrattade bra när jag läste. visste inte att du hade såna färdigheter. vi ringer dig när vi behöver hjälp i skolan nästa gång! (för den som inte själv klurat ut vad han skrev; jag vill ha en öl. hur mycket kostar den?)

jaja... roligt inlägg som vanligt. men men. ska försöka skriva oftare. internet funkar ju hemma nu. men inte på min dator. internetgubben gjorde nå inställningar på johans dator bara, eftersom jag hade min med mig. så internet funkar inte på min. har aldrig varit med om att det inte funkar med kabel. men idag kommer ju våra vänner i nöd hem, adde och rebecca alltså, så vi kanske kan få lite hjälp med att fixa det. allt som krånglar är ju om inte annat en ytterligare sporre till att plugga. så man kan fixa allt själv sen.... puh. jaja.


ha det bra där hemma så länge.



Musik

Hallå!

Jag har spenderat dom senaste 15 timmarna framför datorn hemma i lägenheten. I min ensamhet har jag gjort ett 10-tal låtar och jag tänkte om någon vill så får ni mer än gärna ge mig lite feedback på vad ni tycker är både bra och dåligt... Har bara lagt upp ett par stycken dock för det tog sån jäkla tid! 
Klicka på länkarna, vrid upp volymen och njut, njut, njut! Ha bara lite översyn med att jag inte lagt ner speciellt mycket tid på varje låt plus att dom är helt "omastrade"... Mina två personliga favoriter är låtarna 12 och 15... Lyssna och kommentera!

TIPS: Hörlurar lyfter fram den  där lite "fetare" känslan eftersom låtarna som sagt är helt omastrade... (vet inte ens om det heter omastrade... haha.



Låt 17
http://www.muziboo.com/music/Johan-Karlsson-beat-17/6130

Låt 15
http://www.muziboo.com/music/Johan-Karlsson-beat-15/6131

Låt 14
http://www.muziboo.com/music/Johan-Karlsson-beat-14/6132

Låt 12
http://www.muziboo.com/music/Johan-Karlsson-beat-12/6133

Låt 10
http://www.muziboo.com/music/Johan-Karlsson-beat-10/6134



Tjollabonga!

Tjollabonga på er allihopa! Wang the Han här =)

Sitter och surfar på ett cafe just nu... Kanske kan bli den längsta historien nånsin om man ska försöka förklara hur vi fortfarande inte fått internet till vår lägenhet... (vart många F där haha).

När jag ändå nämner ordet "lägenhet" så kan jag ju passa på att lägga upp lite bilder på vår lägenhet och vad vi har för utsikt!


         

         

Mja... som sist när jag la upp bilder i bloggen tog det väldigt lång tid, idag var inget undantag... Batteriet är snart dött och jag har läxor att göra.

På återseende!

Peace

hälsningar från vietnam

regniga sådana... är i hue just nu. nordligaste staden i det som en gång var sydvietnam. här har regnperioden precis börjat så vi får väl se om jag kommer se ut som ett russin i ett par dagar nu...

går bra att jobba. en väldigt trevlig och mycket berest grupp.. har varit lite överallt i hela världen nästan allihopa.

konstigt nog så saknar jag peking. hade ju börjat känna mig hemma där...


jag antar att alla har sett bilderna som johan la ut sist... får väl passa på att tacka honom. eftersom jag lät honom godkänna alla bilder jag la ut på honom tidigare... fick jag göra samma sak? nädå. här lägger vi ut bilder när en annan är vacker i plasthätta på huvudet. tack tack!! ska nog hämnas nån gång. när du minst anar det...

jaja. återkommer väl när jag har nåt roligare att skriva eller när vi är hemma igen... vill bara visa att jag lever.


ajöss!


En annan del av Peking

Ja, hallå ja! 
Wang Han här! (Johan för dom som inte visste att jag heter så på kinesiska!) haha.

Hoppas allt är bra med alla!

Tänkte skriva ett inlägg men efter 60 minuters funderande om vad jag egentligen ska skriva om kan ni ju få titta på lite bilder på hur vi har det ist! 

Saken är bara den att detta album kommer visa "en liten annan del av hur vi har det" här borta... på ett roligt vis förstås!!

Ha´t gött.



ps.
Klicka på bilderna så blir dom stora.






Har suttit här på caféet i snart 3 timmar och lagt upp 1, 2, 3, 4....... 14 bilder???!!! Snacka om segt internet och bra tålamod!!! =)

Mer bilder i framtiden! 

Peace




 

en vecka till bara...

sen ska vi ha internet hemma.... lyckades träffa rätt människa och fick fylla i lite papper igår. så internet ska tydligen funka om en vecka hemma. men men. det är kina så jag tror det när jag ser det.
jag själv (den kvinnliga delen av Dubbel J som rebecca kallar oss) är ju inte hemma om en vecka så vi får väl se när jag kommer hem.

jo, jag åker ju i veckan. vietnam och sen kambodja..!! var med rebecca i förrgår och praoade lite. hon hade en grupp som kom i tisdags så jag passade på att se lite hur hon jobbar. så nu känns det kanon..

har turistat lite sen sist. i tisdags var vi och en tjej från klassen och hennes kompis iväg och såg muren... var till ett ställe som inte är så turistigt och såg solnedgången. riktigt fint. och lite jobbigt i benen. vi kunde åka linbana upp men den stängde innan vi skulle ner igen så det blev till att gå.... en liten tant som försökte sälja souvenirer tog sällskap med oss och insisterade på att hålla mig i handen så det gick jättebra, ibland är det bra att vara tjej och blond!! haha. de andra två tjejerna var ju spanjorskor...icke blonda.... och johan fick klara sig själv.

sen var jag till ett annat mkt mer turistigt ställe av muren med rebeccas grupp. men då fikade vi istället och kollade(och köpte jackor) istället... så nu har jag en goose-jacka.... även fast jag inte aaaaalls skulle köpa en sån eftersom det skulle vara så genomskinligt när man kommer hem sen.... att den är fejk. "hej jag bor i kina men den här jackan är äkta!!!" jaja. var ju billig så....

provet gick förresten bra. fick inte glänsa med att jag kan typ alla tecken även om vi inte behövde... jaja, jag är en nörd.... men det är ju kul....


och så har det blivit kallt här också... jacka och halsduk. gärna mössa också. skönt att åka söderut nu i veckan!! hehehe.... har ni snö därhemma än???

jaja... ska försöka få in lite bilder innan batteriet dör.....


                  

Från vänster till höger, uppifrån och ner....

- utsikten från rebecca och addes lägenhet. vår skola ligger i de typ vitrutiga husen där mitt i.... typ.
- IKEA!! de tecknen i mitten; jia som betyder hem och familj är uppbyggt av två tecken; ett tak med en gris under... logiken är inte alltid lika solklar....
- johans festmåltid... mest nöjd med ölen tror jag... men den var inte tillräckligt för att han skulle våga äta kräftorna...
- min favorithylla.
- vi och vår moppe.
- bara för att det finns skyltar på engelska betyder det inte att man förstår vad de menar... ett av måååånga exempel.
- jag äter manet på födelsedagen.
- bilden är inte upp och ner.... kul var det....
- kameran i högsta hugg uppe på muren... simatai
- på väg ner....notera handhållingen.


Fler bilder från muren kommer förhoppningsvis. fler bilder överhuvudtaget.


om någon vill ringa oss förresten så nås vi på (hoppas jag)

+86 15101531070     Johan
+86 15101531071     Joanna (jag tror jag sa fel till dig mamma.... behövs ju ingen beijingkod till mobiler)

jag tror att det funkar att ringa till oss.... har ingen aning om vad det kostar er... det får ni kolla... sms kan vi inte ta emot. vi kan heller inte skicka sms till er eller ringa ut ur kina....

nu dör snart batteriet.....



hej så länge!!!

RSS 2.0